Activiteiten

Naast de zotte activiteiten die we elke dag opnieuw verzinnen zijn er elke zomer ook enkele grote activiteiten. We sommen ze hieronder even op. Onderaan  deze pagina vind je tenslotte een overzicht van data om met regenbogen aan te duiden, dat we zo vaak mogelijk bijwerken.

ZWEMMEN

Elke donderdagmiddag laten we de Keistraat voor wat ze is en gaan we ravotten in het zwembad van Merelbeke. De kleinste zeegoden en zeemeerminnen krijgen eigen begeleiding in hun kinderatlantis terwijl de oudere waterratten zich kunnen uitleven in het grote bad. Meegaan is niet verplicht, kinderen die om welke reden dan ook niet mee willen of kunnen, beleven het unieke gevoel het hele speelplein voor een kleine groep te hebben. Uiteraard vinden we wel altijd een paar animatoren die nog moeten bekomen van de zwempartij de week ervoor, of die gewoon liever met de voeten op het droge staan om hen te vergezellen.

Om alles veilig te laten verlopen, vragen we jullie ons te laten weten of je kind al dan niet kan zwemmen. Kleuters en niet-zwemmers gaan in het kleine bad, zwemmers vanaf 6 jaar springen bommetjes in het grote bad. We verwachten dat alle kinderen (vanaf 6 jaar) die meegaan, kunnen zwemmen. We verwachten niet dat ze kilometers kunnen zwemmen – dat is maar saai om te doen op een speelpleindag -, maar wel dat ze zichzelf drijvende kunnen houden en naar de kant kunnen zwemmen. Of dat crawl, schoonslag, vlinderslag of ploeterslag is, mogen ze zelf kiezen. Verder vragen we je kind bandjes mee te geven als hij of zij nog niet lang zwemt of zich er nog wat onzeker bij voelt.

Voor een namiddagje zwemplezier betaal je € 2 extra de ochtend zelf bij de inschrijving.

OPEN SPEELPLEIN DAG

Wil je als ouder eigenlijk wel eens weten wat wij elke week met je kroost uitspoken? Vraag je je af hoeveel waarheid er in al die gekke verhalen tijdens het avondeten zit, of wie de gezichten achter die verhalen zijn? Het antwoord komt onder de vorm van een Open Speel Dag die elke zomer georganiseerd wordt in de eerste week van juli. Verder info volgt!

KID-ROCK

Dit jaar gaat alweer de 8ste editie van KID-Rock door, een kinderfestival dat speelplein Rollebolle organiseert in samenwerking met speelplein WESP van Wetteren. We verzamelen ’s morgens op het speelplein in Laarne, om ons vervolgens te gaan amuseren op verplaatsing. Kleuters hebben er hun eigen kleuterdorp, en met zoveel optredens en pakken randanimatie is amusement gegarandeerd. De line-up van dit jaar zal later nog worden meegedeeld. Meer informatie over die kinderfestival vindt u op www.kid-rock.be

TIENERACTIVITEITEN

Tieners hebben in de loop van juli eigen activiteiten die variëren van een tocht tot een stadsspel of een pretparkbezoek. We zorgen ervoor dat die activiteiten voldoende op voorhand worden gecommuniceerd zodat ook tieners die niet elke dag naar het speelplein komen meekunnen. Daarnaast is er ook elk jaar een tiener-tweedaagse, waar tieners samen eten, slapen en zich vooral amuseren weg van het speelplein. Voor meer informatie ivm de tienerwerking, kunt u steeds terecht bij Margot via info@speelpleinrollebolle.be

SLOTDAG

Na de Nationale Feestdag is er voor alle Rollebollers nog een andere, indien niet belangrijkere, feestdag in juli. De laatste speelpleindag doen we namelijk nog eens goed zot. Geen betere manier om een Rollebolle-zomer af te sluiten dan met zijn allen er een dagje op uit te trekken en ’s avonds afscheid te nemen van alle nieuwe vriendjes, vriendinnetjes en animatoren met een gezellige BBQ. De hele familie, vriendelijke buren en andere Rollebolle-sympathisanten zijn natuurlijk allemaal van harte welkom op deze sfeervolle 28 juli-avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vul het correcte antwoord in: *