Het Speelplein

Juli is de eerste maand van de ‘Grote Vakantie’ maar vooral Rollebolle-maand. Elk jaar staat een enthousiaste ploeg animatoren aan de lokalen van de Keistraat klaar om samen met jullie de vakantie in volle snelheid op gang te trappen. Om het inschrijven makkelijker te maken, kan je alvast de medische fiche downloaden en invullen, dat bespaart wachttijd de eerste dag.

Het speelplein opent zijn deuren van maandag 3 juli 2017 t.e.m. vrijdag 28 juli 2017.

3 LEEFTIJDSGROEPEN, 3 SPEELPLEINFORMULES

De 3- tot 6-jarige kleuters hebben niet alleen hun persoonlijke animatoren die de ene zotte activiteit na de andere uit hun fantasierijke hoofden toveren, maar ook een eigen lokaal waar ze zowel kunnen spelen als knutselen, of zelfs op avontuur gaan in de speelbox om langs een glijbaan te eindigen in het ballenbad. Tenminste, als ze al niet op tocht zijn om als helden van dienst het kwade te bestrijden zonder daarbij een uitdaging uit de weg te gaan.

De 6- tot 12-jarigen vormen de middengroep en zijn baas over alles buiten het kleuterdorp dat ze ondertussen ontgroeid zijn. Als ze niet deelnemen aan een activiteit die vaak te gek voor woorden is, mogen ze evengoed hun eigen gang gaan met alle soorten speelgoed die ze kunnen vinden in het winkeltje, laten ze hun creativiteit de vrije loop in het knutsellokaal of maken ze de zotste constructies in het bouwdorp. Voeg daar af en toe nog eens een race op het go-cart parcours bij, en je snapt dat een speelpleindag soms uren tekort komt.

De 12- tot 15-jarige tieners hebben, net als de middengroep, de vrijheid om te kiezen of ze meedoen aan de activiteiten of niet. Daarbovenop hebben ze hun eigen stek in de tienercontainer die ze naar eigen smaak mogen en kunnen inrichten, hebben ze aangepaste activiteiten en gaan ze op tweedaagse. Kortom, ze schrijven hun aangepaste programma voor het grootste deel zelf op hun lijf. Altijd figuurlijk, soms eens letterlijk. Voor specifieke vragen of meer informatie rond de tienerwerking kan je terecht bij Margot, galle.margot@gmail.com.

OPEN SPELAANBOD

Voor 6-plussers worden zowel in de voor- als in de namiddag meerdere activiteiten voorzien. Om ze nog beter te leren kiezen, zijn ze bovendien niet verplicht aan een activiteit deel te nemen. Zo mogen ze evengoed hun creativiteit de vrije loop laten in het knutsellokaal, hun innerlijke ingenieur naar boven laten komen in het bouwdorp of zich amuseren met wat ze vinden in onze speelpleinwinkel. Daarboven loopt er nog een Zweefteef rond, een animator die ervoor zorgt dat Het Monster Van Verveling geen kans krijgt.

PLAYING 9 TO 5

Elke ochtend om 9 uur verwelkomen we iedereen met open armen en na een dag vol plezier zeggen we om 17u in koor “Tot Morgen!”. Vroege vogels kunnen hun ochtendserenade aanvangen tijdens de vooropvang vanaf 8u30, en wie graag blijft plakken mag dat doen tot 17u30 tijdens de naopvang.

EEN DAG OP HET SPEELPLEIN

 8u30  –   9u00 : Vooropvang
9u00 – 10u00 :  Open speelaanbod *
10u00 – 12u00 : Startanimatie + 10-uurtje + activiteitenmoment
12u00 – 13u00 : Lunch
13u00 – 14u00 : Open speelaanbod
14u00 – 17u00 : Middaganimatie + Activiteitenmoment + vieruurtje
17u00 – 17u30 : Slotanimatie + Naopvang

** Open speelaanbod bestaat uit 60 minuten waarin niets moet, maar vooral alles kan. We willen wel op voorhand even waarschuwen voor animatoren die op dat moment ter plekke de gekste dingen uitvinden. Van ongeziene spelletjes waar je nooit meer wil mee stoppen tot typetjes waarmee je moet lachen tot je de strakke buik van een Zumba-leraar op wereldniveau hebt. **

(ON)BETAALBAAR PLEZIER

De betaling gebeurt via speelpleincheques. Een cheque staat gelijk aan een volledige dag speelpleinplezier, logischerwijs krijg je in ruil voor een halve cheque dus ook een halve dag speelplezier. Ook een tienuurtje en vieruurtje is hierin inbegrepen. De prijs per cheque is niet langer afhankelijk van het aantal cheques dat je koopt.

€5      voor       1 cheque
€25    voor       5 cheques

De cheques zijn te koop op de jeugddienst (Dorpstraat 2, Laarne) en ook op het speelplein zelf. Ze blijven geldig t.e.m. de laatste vrijdag van de speelpleinzomer.
NIEUW – Schrijf je speelbeest nu al online in voor deze speelpleinzomer via onderstaande link:
Online inschrijven

Speelpleinreglement en een inschrijvingsfiche vind je hier onder ‘documenten’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vul het correcte antwoord in: *